La relació entre dues persones en un espai on esperen en silenci que passi un altre hivern, el cinquè. Al cor d’ El cinquè hivern, els cossos captius deambulen per una geografia íntima, suspesa entre el silenci i les veus que els acompanyen.

EL CINQUÈ HIVERN

El cinquè hivern és un poema coreogràfic límpid, a la vegada tendre i potent, construït a partir de les paraules de l’escriptor i poeta italià Erri de Luca. Impressionisme sobri, depuració gestual i vals entre la gravetat i l’alegria en aquesta creació de Mal Pelo, amb presentacions –entre altres– a la Biennale de la Val de Marne, Canadà, Perpinyà, el Festival Grec de Barcelona, Festival Temporada Alta de Girona i el Théatre de la Ville de Paris. 

Mal Pelo ens ofereix així una reflexió, marcada per una expressió poètica, sobre el pas del temps i els límits del prop territoris. 

Tots els elements representatius del treball del grup són presents en aquest duet: la concepció de l’espai escènic, la força descriptiva, el treball coreogràfic i vocal, el tractament espaial del so i una depurada il·luminació.

Jordi Casanovas, coreògraf i ballarí, col·laborador a la direcció, i Neus Villà, assistent d’assajos en el dia a dia, són part essencial del procés de creació d’aquest espectacle que compta amb la col·laboració artística de Vincent Dunoyer i Leo Castro, les paraules i la poètica de l’escriptor napolità Erri De Luca i la composició de la banda sonora de Fanny Thollot amb l’aportació de les veus de la cantant tunisiana Alia Sellami, el cantaor flamenc Niño de Elche i els peus d’Israel Galván. La subtilesa en la construcció de l’escenografia de Pep Aymerich, la il·luminació d’August Viladomat i el vestuari de CarmepuigdevalliplantéS s’entrellacen per elaborar la dramatúrgia d’aquesta proposta de Mal Pelo.

El cinquè hivern es va estrenar el 7 de març de 2015 a la Biennale de la Val de Marne (França)

Direcció i interpretació: María Muñoz, Pep Ramis

Col·laboració a la direcció: Jordi Casanovas 

Assistent assajos: Neus Villà

Col·laboracions artístiques: Vicent Dunoyer, Leo Castro 

Text: Erri de Luca

Espai sonor i composició: Fanny Thollot

Col·laboracions musicals: Alia Sellami, Niño de Elche, Israel Galván

Disseny il·luminació: August Viladomat

Espai escènic: Pep Aymerich, Pep Ramis

Tècnic de so: Andreu Bramon

Tècnic maquinista: Pau Costa

Vestuari: CarmePuigdevalliPlanteS

Producció tècnica: Punt de Fuga

Producció executiva:  Mal Pelo

Promoció: Rita Peré

Coproductors:Grec Festival de Barcelona; Théâtre de la Ville, França; Mercat de les Flors, Barcelona; Agora de la Danse de Montreal, Canadà

La Briqueterie – Centre de développement chorégraphique de la Val-de-Marne, França; Théâtre d’Ivry-sur-Seine Antoine Vitez, França; La Villete, Paris, França; Festival de Tardor de Catalunya Temporada Alta 2015, Girona

Col·laboradors a la producció: O Espaço do Tempo, Montemor-o-novo, Portugal; Centre de Creació L’animal a l’esquena, Celrà

Espectacle creat originalment en francès, adaptat al català, castellà i anglès. Extractes en català dels textos d’algunes cançons en francès de l’espectacle.

 

Fotografies

Properes dates

Carregant...