Mal Pelo, amb codirecció artística de Pep Ramis i María Muñoz, és un grup de creació escènica caracteritzat per una autoria compartida que ha donat com resultat més de 30 espectacles fins al moment. Des del 1989, Mal Pelo ha desenvolupat el seu propi llenguatge artístic a través del moviment i la creació de dramatúrgies que inclouen el text, bandes sonores originals, música en directe, la construcció d’espais escenogràfics, la llum i el vídeo entre altres eines escèniques. 

María Muñoz i Pep Ramis han trobat en l’escena i la creació d’espectacles, un lloc per dipositar la necessitat d’experimentar, preguntar i compartir els temes que són vitals en la seva trajectòria.  

La creació compartida és un dels elements diferenciadors i característics del grup. Al llarg de la seva trajectòria, Mal Pelo ha pogut col·laborar amb diferents artistes i projectes com John Berger, Erri de Luca, Lisa Nelson, Àngels Margarit, Steve Noble, Nuria Font, Steve Paxton, Eduard Fernández, Andrés Corchero, Toni Serra, Lilo Baur, Cesc Gelabert, Faustin Linyekula, Raffaella Giordano, Baro D’Evel, Leonor Leal, Marta Izquierdo entre molts altres.

“Un laboratori constant sobre la el·lipsi, la sostracció, l’absència, l’espera, vertebren en el fons tota la paràbola poètica de Mal Pelo: les seves peces són nits en vetlla, vigílies d’alguna cosa, fràgils conjuraments d’una presència, caceres immòbils.” 

“Els valors no tenen res a veure amb les nostres adquisicions, superacions, conquestes, possessions. La nostra única veritat és el desperfecte. La nostra història està feta de destemps. Valor és tan sols la cicatriu que deixen les nostres pèrdues. I perquè l’essència de la vida és la fallida, tindrà raó qui va dir que en la derrota hi ha una dignitat que el triomf no arribarà mai a conèixer.   Les muntanyes no són, en el fons, sinó cicatrius d’un planeta que ha viscut.”  Roberto Frattini sobre Mal Pelo

La trajectòria de la companyia ha rebut diversos reconeixements, entre els quals el Premi Nacional de Cultura de Catalunya, el Premi Ciutat de Barcelona i el Premio Nacional de Cultura per la seva trajectòria tant en l’àmbit de la creació coreogràfica com en l’obertura de nous camins en la dansa contemporània. L’any 2022 Mal Pelo ha rebut la Medalla de Oro de la Academia de las Artes Escénicas i el Premi Ciutat de Palma 2022 Margaluz d’Arts Escèniques.

Mal Pelo és impulsora i resident a l’espai de creació L’animal a l’esquena, centre de creació ubicat al Mas Espolla de Celrà i que es basa en l’intercanvi i residències amb artistes i creadors. Aquest espai, rodejat de boscos, camps de conreu, oliveres i vinya, és el gresol per a la curiositat, inspiració i enriquiment de Mal Pelo gràcies a la migració constant de creadors i les sinergies que genera.

Direcció

Pep Ramis

+info

Maria Muñoz

+info

Mal Pelo

+info

Gestió i producció

Gemma Massó

Gestió i producció

Mamen Juan-Torres

Gestió i producció

Leo Castro

Audiovisuals

Taína López Cruz

Projectes institucionals

AnSó. Raybaut-Pérès

Relacions internacionals
+info

Eduard Teixidor

Projectes

Equip artístic i de col·laboradors

Leo Castro

Intèrpret i ajudant de direcció

Federica Porello

Intèrpret i ajudant de direcció
+info

Enric Fàbregas

Intèrpret

Zoltan Vakulya

Intèrpret
+info

Fanny Thollot

Creació sonora

August Viladomat

Il·luminació

Luis Martí

Il·luminació

Andreu Bramon

So

Joel Bardolet

Direcció musical

Quiteria Muñoz

Direcció musical

Miquel Fiol

Ballarí

Ona Fusté

Ballarina

Daniel Claret

Violoncel

Mario Corberán

Tenor

Jaume Guri

Violí

David Sagastume

Contratenor

Masha Titova

Viola

Giorgio Selenza

Baix

Carma Puigdevalliplantés

Disseny i vestuari

Jordi Casanovas

Ballarí

Kike Blanco

Espai escènic

Xavier Pérez

Video

Hugo Bolivar

Contratenor

Bruno Hurtado

Cello
+info

Si vols rebre les novetats sobre Mal Pelo, et pots subscriure a la nostra newsletter