Mal Pelo, avec codirection artistique de Pep Ramis et María Muñoz, il est un groupe créatif caractérisé par une codirection qui a donné comme résultat plus de 30 spectacles jusqu’au moment, un des faits distinctifs du groupe. Les deux directeurs définissent aussi le design de l’espace scénique.

Depuis 1989, Mal Pelo a développé leur propre langage artistique à travers le mouvement, la théâtralité avec la création de dramaturgies qui incorporent la parole, en travaillant avec des compositeurs pour la création de bandes sonores originales, en collaborant avec vidéo artistes comme John Berger, Erri de Luca, Lisa Nelson, Àngels Margarit, Steve Noble, Nuria Font, Steve Paxton, Eduard Fernández, Andrés Corchero, Toni Serra, Lilo Baur, Cesc Gelabert, Faustin Linyekula, Raffaella Giordano, Baro D’Evel, Leonor Leal, Marta Izquierdo, entre d’autres.

“Un laboratori constant sobre la el·lipsi, la sostracció, l’absència, l’espera, vertebren en el fons tota la paràbola poètica de Mal Pelo: les seves peces són nits en vetlla, vigílies d’alguna cosa, fràgils conjuraments d’una presència, caceres immòbils.” 

“Els valors no tenen res a veure amb les nostres adquisicions, superacions, conquestes, possessions. La nostra única veritat és el desperfecte. La nostra història està feta de destemps. Valor és tan sols la cicatriu que deixen les nostres pèrdues. I perquè l’essència de la vida és la fallida, tindrà raó qui va dir que en la derrota hi ha una dignitat que el triomf no arribarà mai a conèixer.   Les muntanyes no són, en el fons, sinó cicatrius d’un planeta que ha viscut.”  Roberto Frattini sobre Mal Pelo

La trajectòria de la companyia ha rebut diversos reconeixements, entre els quals el Premi Nacional de Cultura de Catalunya, el Premi Ciutat de Barcelona i el Premio Nacional de Cultura per la seva trajectòria tant en l’àmbit de la creació coreogràfica com en l’obertura de nous camins en la dansa contemporània.

Mal Pelo és impulsora i resident a l’espai de creació L’animal a l’esquena, centre de creació ubicat al Mas Espolla de Celrà i que es basa en l’intercanvi i residències amb artistes i creadors. Aquest espai, rodejat de boscos, camps de conrreu, oliveres i vinya, és el gresol per a la curiositat, inspiració i enriquiment de Mal Pelo gràcies a la migració constant de creadors i les sinergies que genera.

Direction

Pep Ramis

+info

Maria Muñoz

+info

Mal Pelo

+info

Bureau

Eduard Teixidor

Projects

Gemma Massó

Production

Rita Peré

Communication et distribution

Equipe artistique et collaborateurs

Taína López Cruz

Projets institutionnels

Federica Porello

Interprète et collaboration à la direction

Leo Castro

Interprète et collaboration à la direction

Jordi Casanovas

Interprète

Zoltan Vakulya

Interprète

Enric Fàbregas

Interprète

Zuriñe Benavente

Interprète

August Viladomat

Éclairage

Fanny Thollot

Création sonore

Kike Blanco

Design et construction scénographie

Irene Ferrer

Éclairage

Andreu Bramon

Technicien sonore

Joel Bardolet

Direction musicale

Quiteria Muñoz

Direction vocale

Xavier Pérez

Vidéo

Carme PuigdevalliPlantés

Costumes

Dani Claret

Cello

Jaume Guri

Violon

Masha Titova

Viole

David Sagastume

Contre-ténor

Mario Corberán

Ténor

Giorgio Selenza

Bas

Miquel Fiol

Interprète

Ona Fusté

Interprète

Si vous souhaitez recevoir des nouvelles de Mal pelo, vous pouvez vous abonner à notre newsletter