Trajectòria

Eulàlia Fantova, mezzosoprano

La curiositat i les ganes d’explorar camins desconeguts amb la seva veu han fet que Eulàlia Fantova sigui una cantant d’una versatilitat poc comuna. La seva formació musical s’inicià al Conservatori de Badalona en les especialitats de piano i cant. Atrapada des de ben jove pel poder de la veu, aprofundí els seus estudis a l’Escola Superior de Música de Catalunya sota el mestratge de Mireia Pintó, Lambert Climent i Alan Branch. Posteriorment, rebé classes de Richard Levitt i assistí als cursos impartits per Carlos Mena, Mark Padmore i Nancy Argenta.

La variada activitat professional d’Eulàlia Fantova fa que la puguem escoltar als oficis dominicals de la Catedral de Barcelona o de la Sagrada Família amb el Cor de Cambra Francesc Valls; participant com a membre del cor i solista de la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI de Jordi Savall; embarcada en les produccions del Cor de Cambra del Palau de la Música (Xavier Puig), el Cor Cererols (Marc Díaz), O vos Omnes (Xavier Pastrana) i Irini Ensemble (Lila Hajosi); formant part de conjunts de cambra com el duo amb el tiorbista Ferran Pisà o les Cabaret Songs amb el pianista de jazz Lluís Vidal; en espectacles escènics com free Bach de la Fura dels Baus o Club Monteverdi de Vox Harmonica Ensemble; o penjada dels cables de l’Ésser del Mil·lenni de la mateixa Fura dels Baus.

De la multitud de projectes en els quals ha participat, sobresurten l’Amsterdam Baroque Orchestra and Choir of Amsterdam (Ton Koopman), els papers de solista a les passions segons Sant Joan i Sant Mateu amb l’Orquestra Simfònica del Vallès (Xavier Puig), la participació en l’ensemble l’Armonia degli Affetti (Alessandro Urbano) i en la companyia de dansa Malpelo i l’estrena de les obres d’Irina Prieto i Lucas Peire en el cicle OFF Liceu del Gran Teatre del Liceu.

Eulàlia Fantova ha participat en una vintena de gravacions discogràfiques, entre les quals destaquen la Missa Criolla amb Daniel Hope (Deutsche Grammophon), Juditha Triumphans, La passió segons Sant Mateu, l’Oratori de Nadal i la Novena simfonia de Beethoven amb Jordi Savall (Alia Vox), El cant de la Sibil·la (Columna Música), In nomine (La mà de Guido), les bandes sonores per a les pel·lícules Quién te cantará d’Alberto Iglesias i Nieva en Benidorm d’Alfonso Vilallonga (Quartet Records) i Els Pastorets d’Albert Guinovart (Discmedi).