Steve, l’home que ens ha ensenyat a fer compost. L’home que ens ha ensenyat a observar.

El que ens ha apropat al Steve és la relació que estableix entre la vida al camp i el moviment, entre la cuina i el pensament, entre el silenci i la recerca.

Hem pogut anar a Vermont a visitar-lo i ell ha vingut a casa, a L’animal, a donar cursos i a participar en diferents laboratoris. Parlar del Steve és parlar d’una figura cabdal de la dansa el segle XX, però la amistad que ens ha ajuntat prové més de la vivència quotidiana al voltant del compostatge, l’hort, els animals i la observació de la natura i el moviment.

La seva recerca entorn a la columna és un exemple del camp d’estudi que ens ha influenciat de manera constant. La seva capacitat d’analisi i observació son fascinants i la seva curiositat segueix intacte. Estar al seu costat és gaudir d’un home que es pregunta sobre les coses més petites, més internes, més essencials. Impossible no estimar-lo.

A la pestanya PENSAMENT podeu veure el documental Humano Caracol, de Ixiar Rozas, en el que vam poder parlar amb ell mentre feiem compost a casa nostra.