La dansa, la veu de John Berger, textos propis o les projeccions s’uneixen per construir aquesta aproximació a l’univers de J.S. Bach.


Un espectacle basat en la proposta musical Goldberg Variations / Variations del pianista i compositor franco-americà  Dan Tepfer, on aquest interpreta les Variacions Goldberg de J.S. Bach combinades amb les seves variacions improvisades sobre les mateixes harmonies.

A On Goldberg Variations/Variations un entramat de línies de llenguatges convergeixen per construir un teixit al voltant de l’obra de J.S.Bach. La dansa, la veu de John Berger, alguns textos propis, el so manipulat i multifocal de la banda sonora, la veu en directe i les projeccions de ví­deo s’uneixen per construir aquesta aproximació de Mal Pelo a l’univers de J.S. Bach.

La proposta coreogràfica aposta per la musicalitat particular de cada intèrpret i pel diàleg rí­tmic i dinàmic entre el grup i l’espai.

Després de presentar l’espectacle Bach de Marí­a Muñoz per tot el mon, aquest espectacle és la segona proposta escènica del BACH PROJECT, una trilogia que té com a eix l’estudi de la música de J. S. Bach i la seva relació amb l’escriptura coreogràfica. 

Direcció: María Muñoz i Pep Ramis

Col·laboració en la Direcció: Leo Castro, Federica Porello
Creació i interpretació: Jordi Casanovas, Enric Fàbregas, María Muñoz, Federica Porello, Pep Ramis, Zoltàn Vakulya, Zuriñe Benavente / Leo Castro.
Música: Goldberg Variations / Variations de Dan Tepfer sobre les Variacions Goldberg de J.S. Bach.
Poemes: John Berger i Juan Gelman
Textos: Edició de Mal Pelo a partir de fragments de Tim Ingold, Franck Wilczek i Mal Pelo
Il·luminació: August Viladomat
Espai sonor: Fanny Thollot
Vestuari:  CarmePuigdevalliPlantès
Disseny i construcció escenografia: Kike Blanco
Tècnic de so: Andreu Bramón; Tècnic d’escenari:  Genís Cordomí
Tècnica d’Il·luminació:  Irene Ferrer
Realització vídeo en escena: Martí Ramis
Anatomia i fisioteràpia: Sergi Plà
Reportatge fotogràfic: Tristán Pérez-Martín
Producció: Gemma Massó, Mamen Juan-Torres
Durada: 70 min

Producció: Mal Pelo, Teatre Nacional de Catalunya, Dansa Quinzena Metropolitana de Barcelona i Icec-Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Amb la col·laboració de L’animal a l’esquena i Théâtre de l’Archipel, scène nationale de Perpignan.
Estrenat al Teatre Nacional de Catalunya del 28 al 31 de març de 2019

 

Fotografies

Properes dates

Carregant...