EDUARD FERNÁNDEZ, PEP RAMIS I MARÍA MUÑOZ

Caín & Caín es va començar a gestar al 2010 en una primera trobada entre els tres creadors i al 2011 va tenir lloc el procés de creació de l’espectacle que es va estrenar el 15 d’abril al Teatre de Salt (Girona), prèviament a les actuacions al Teatre Lliure de Barcelona.

Caín & Caín neix del projecte de col·laboració entre Eduard Fernàndez, Pep Ramis i María Muñoz. Els tres es coneixen des del 1986 i han anat seguint-se mútuament les trajectòries amb complicitat i admiració, alimentant el desig de treballar junts.

Caín & Caín és una aproximació a la idea de dualitat.  La relació de dos homes que no són sinó el desdoblament d’un de sol. La història del mite bíblic de Caín i Abel és al rerefons de tota la línia dramatúrgica de l’espectacle.

Caín mata a Abel per amor, entregant-lo com a ofrena al seu pare. Caín és, des de llavors, el condemnat a ser el portador de la dualitat que era en un principi.

Una història que conté moltes preguntes i enigmes sense resoldre i que dibuixa pulsions i situacions  humanes que podem reconèixer encara avui: la figura del pare exigent, la pèrdua de la infantesa, el primer assassinat, la senyal de Caín, la terra de Nod on és expulsat, la inevitabilitat del destí.

El text i el treball corporal són les eines essencials d’una obra que recau, en gran mesura, sobre la interpretació dels dos actors.

Els textos s’han generat també per part dels dos intèrprets durant el procés de creació i de col·laboració amb David Climent i Pablo Molinero, de loscorderos.sc., i de Victoria Sprumberg, a més de l’aportació dels propis intèrprets.

Una creació conjunta acompanyada de la mirada externa de María Muñoz (col·laboració a la direcció) i altres col·laboradors com Andrés Corchero, loscorderos, August Viladomat, Xavier Pérez, Leo Castro, Àlex Polls, Victoria Szpunberg i CUBE, entre d’altres.

 

Idea i creació: Eduard Fernández, Pep Ramis
Direcció artística: María Muñoz, Eduard Fernández, Pep Ramis
Interpretació: Pep Ramis, Eduard Fernández / Piero Steiner
Ajudant de direcció: Leo Castro
Col·laboracions artístiques: Andrés Corchero, loscorderos.sc
Textos: Victoria Szpunberg, Juan Muñoz, loscorderos.sc, Pep Ramis, Eduard Fernández
Música. Steve Noble, Àlex Polls
Músiques addicionals: Fanfare Ciocarlia, Los Panchos, Voci di Corsica, André Minvielle
Disseny d’il·luminació: August Viladomat
Edició banda sonora: Àlex Polls
Escenografia: CUBE.BZ
Imatges de vídeo: Leo Castro, Xavier Pérez
Edició de vídeo: Xavier Pérez (Fromzero)
Vestuari: CarmepuigdevalliplantéS
Fotografia: Jordi Bover
Producció tècnica: Lluís Robirola (Punt de Fuga)
Producció executiva: Mamen Juan-Torres
Promoció: Eduard Teixidor
Agraïments: Susanna Fernández, Cristina Iglesias

Caín & Caín agraeix la constant inspiració de: Juan Muñoz

Fotografies

Properes dates

Carregant...